zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Houbový Wellington
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Houbový Wellington

Houbový Wellington

Hodnoceno: 0x
Svíčková pečeně v houbovém kabátku zapečená v těstě – tedy à la Wellington – je jedním z nejslavnostnějších kousků tabule. Ale představte si, že by byl slavný admirál veganem!
do 1,5 hodiny
4 porce

To se vám samozřejmě může na svatbě nebo jiné důležité oslavě stát, a proto vznikla verze, kde maso zcela chybí, a přesto je výsledek více než reprezentativní jak po chuťové, tak po vzhledové stránce.

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte si vinnou redukci: v kastrůlku smíchejte 120 ml červeného vína 250 ml vývaru a bez pokličky vařte na mírném stupni 20 minut. Vmíchejte 1 lžíci datlového sirupu a nechte stranou. Před použitím krátce prohřejte.
  2. Na houbovou směs rozmixujte houby, špenát, šalotku, česnek a estragon. V silnostěnné pánvi rozehřejte 2 lžíce másla na středním stupni a do pánve vsypte houbovou směs, přidejte 60 ml vývaru a opékejte 10 minut, až se většina tekutiny odpaří. Lehce opepřete a dejte stranou.
  3. Na karotky promíchejte zbylou lžíci datlového sirupu, vanilku a vývar v malé misce. Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte 1 lžičku veganského másla na středním stupni. Přidejte mrkev a vývar a na středním plameni povařte asi 20 minut, až bude mrkev měkká a lesklá.
  4. Zespodu klobouku pečárek opatrně vyškrabte lžící lupeny. Kloboučky položte na plechy vložený papírem na pečení a pečte je 10 minut. Těsto si rozdělte na čtyři stejné díly. Kloboučky hub naplňte houbovou směsí a klobouček položte na díl těsta spodkem nahoru, houbu obalte těstem tak, aby bylo pevně spojené.
  5. Otočte švem dolů a pečte 20 až 25 minut, až bude těsto zlatohnědé a houby propečené. Podávejte s bramborami a zeleninou, zakápnuté vinnou redukcí.

Další recepty pro slavnostní chvíle najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Jarní číslo časopisu Prima FRESH

Zažijte dokonalé jarní probuzení s novým číslem časopisu Prima FRESH!

reklama