Houbovo-mátové pâté

Moje hodnocení
5x

Z této jednoduché bezmasé paštiky můžete vyrobit kanapky – například jí naplňte malé košíčky z těsta – nebo ji podávejte jako předkrm s plátky čerstvého křupavého chleba. Dobrá bude i s libečkem místo máty.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Houby a česnek vložte do zapékací mísy a pokapejte olejem. Pečte 20 minut, dokud houby nezkřehnou a česnek nebude měkký. Potom mísu vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
  2. Jakmile budou houby studené, rozmixujte je s česnekem a ostatními ingrediencemi do hladké paštiky. Pâté osolte, opepřete a servírujte dozdobené nasekanou mátou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty