Suroviny
- velké žampiony Portobello 3 ks
- velké stroužky česneku 2 ks
- olej 2 lžíce
- strouhanka z jednoho plátku celozrnného chleba
- mátové lístky + několik malých lístečků navíc na posypání 30–40 ks
- krémový sýr 310 g
- mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C. Houby a česnek vložte do zapékací mísy a pokapejte olejem. Pečte 20 minut, dokud houby nezkřehnou a česnek nebude měkký. Potom mísu vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
- Jakmile budou houby studené, rozmixujte je s česnekem a ostatními ingrediencemi do hladké paštiky. Pâté osolte, opepřete a servírujte dozdobené nasekanou mátou.
Houbovo-mátové pâté Zdroj: kuchařka Bylinky