Suroviny
- žampiony portobello (velké ) 3 ks
- česnek (velké stroužky ) 2 ks
- olej 2 lžíce
- strouhanka (z jednoho plátku celozrnného chleba)
- máta (mátové lístky + několik malých lístečků navíc na posypání) 30–40 ks
- krémový sýr 310 g
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř (černý )
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C. Houby a česnek vložte do zapékací mísy a pokapejte olejem. Pečte 20 minut, dokud houby nezkřehnou a česnek nebude měkký. Potom mísu vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
- Jakmile budou houby studené, rozmixujte je s česnekem a ostatními ingrediencemi do hladké paštiky. Pâté osolte, opepřete a servírujte dozdobené nasekanou mátou.
Houbovo-mátové pâté Zdroj: kuchařka Bylinky