Houbovo-mátové pâté

Moje hodnocení
2x

Z této jednoduché bezmasé paštiky můžete vyrobit kanapky – například jí naplňte malé košíčky z těsta – nebo ji podávejte jako předkrm s plátky čerstvého křupavého chleba. Dobrá bude i s libečkem místo máty.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • velké žampiony Portobello 3 ks
  • velké stroužky česneku 2 ks
  • olej 2 lžíce
  • strouhanka z jednoho plátku celozrnného chleba
  • mátové lístky + několik malých lístečků navíc na posypání 30–40 ks
  • krémový sýr 310 g
  • mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Houby a česnek vložte do zapékací mísy a pokapejte olejem. Pečte 20 minut, dokud houby nezkřehnou a česnek nebude měkký. Potom mísu vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
  2. Jakmile budou houby studené, rozmixujte je s česnekem a ostatními ingrediencemi do hladké paštiky. Pâté osolte, opepřete a servírujte dozdobené nasekanou mátou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty