návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Houbovo-mátové pâté

Hodnoceno: 2x
4 porce
do 1 hodiny
Houbovo-mátové pâté
Autor: kuchařka Bylinky Houbovo-mátové pâté
Z této jednoduché bezmasé paštiky můžete vyrobit kanapky – například jí naplňte malé košíčky z těsta – nebo ji podávejte jako předkrm s plátky čerstvého křupavého chleba. Dobrá bude i s libečkem místo máty.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Houby a česnek vložte do zapékací mísy a pokapejte olejem. Pečte 20 minut, dokud houby nezkřehnou a česnek nebude měkký. Potom mísu vyndejte z trouby a nechte vychladnout. 
  2. Jakmile budou houby studené, rozmixujte je s česnekem a ostatními ingrediencemi do hladké paštiky. Pâté osolte, opepřete a servírujte dozdobené nasekanou mátou.
Houbovo-mátové pâté
Autor: kuchařka Bylinky Houbovo-mátové pâté

Bylinky - Lahodné recepty a pěstitelské rady
Judith Hann

Kniha naditá recepty, krásnými fotografiemi a praktickými informacemi o vaření i pěstování bylin je nezbytným průvodcem na cestě za proměnou vašeho jídla s použitím bylinek, které si můžete vypěstovat u vás na zahrádce. Každá sezónní kapitola obsahuje lahodné nápady na jednoduché večeře, mimořádné pečínky, dezerty, zavařeniny a další delikatesy.

Julia Hannová čerpá ze své zkušenosti předsedkyně Společnosti pro byliny, majitelky úspěšné kuchařské školy a celoživotní bylinkářské vášně a svým čtenářům poskytuje klíč k vaření s těmito rozmanitými a všestrannými ingrediencemi.

Vydalo nakladatelství Omega.

Související témata: houby , žampiony , vegetariánská paštika , Malá jídla