Houbová polévka s rajčaty
Zdroj: isifa.com
Houbová polévka s rajčaty
Zdroj:
isifa.com
Klasická česká bramboračka s houbami se chuťově hodí spíše pro podzimní chladné dny. Houbařská sezona ale začíná už v létě, proto právě teď zkuste lehčí nezahuštěnou verzi houbové polévky s nakyslými rajčaty.
Postup přípravy
-
Sušené hříbky dejte do mísy, zalijte horkou vodou a nechte nasakovat asi 15 minut.
-
Rozehřejte olivový olej a duste na něm čerstvé houby na mírné teplotě. Přidejte česnek a za stálého míchání smažte další 1 minutu.
-
Přidejte sušené hříbky včetně vody, ve které se namáčely, a nakrájená rajčata. Míchejte asi 10 minut na střední teplotě a potom hrnec odstavte. Přilijte vývar, dochuťte solí a černým pepřem a nechte ještě asi půl hodiny pobublávat.
-
Servírování: Nalijte polévku do mísy, nasypte na ni bazalku a parmezán.
Houbová polévka s rajčaty II
Zdroj: isifa.com
Houbová polévka s rajčaty II
Zdroj:
isifa.com