Suroviny
- cuketa (podélně nakrájené na tenké plátky) 4 ks
- feta (rozdrobený řecký sýr) 85 g
- máta (nasekané lístky ) 1 malá hrst
- sůl 2 lžičky
- čerstvě namletý pepř (černý )
Postup přípravy
- Každý plátek cukety osolte větší špetkou soli, vložte do cedníku a nechte „vypotit“.
- Mezitím rozpalte grilovací pánev nebo gril. Cuketu opláchněte a vysušte papírovou utěrkou. Plátky potřete po obou stranách olejem. Poté je v několika várkách opečte. Pečte z každé strany asi 5 minut, dokud nezkřehnou a neobjeví se na nich tmavé proužkování.
- Naaranžujte je na talíř, posypte rozdrobeným sýrem feta a lístky máty, zakápněte olivovým olejem a opepřete.
Grilovaná cuketa s mátou a sýrem feta Zdroj: kuchařka Bylinky