návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Grilovaná čekanka se salsou verde

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Grilovaná čekanka se salsou verde
Autor: kuchařka Superjídlo Grilovaná čekanka se salsou verde
Opékat salát? Nahořklá čekanka grilováním zkaramelizuje, listy zesládnou a příjemně změknou. Salsa verde dodá pikantní a barevný kontrast. Před solením salsu ochutnejte, ančovičky i kapary jsou přirozeně slané. Salát podávejte jako předkrm nebo přílohu ke grilovanému tuňákovi nebo telecím plátkům.

Článek

Vegetariánský kebab  s feta sýrem a rajčátky Foto:

18x originální grilovačka bez masa

Když se řekne grilování, většina z nás si představí pořádný kus masa nebo klobásky, ale na grilu se dá připravit i báječná bezmasá hostina!

Postup

  1. Čekanku zbavte ovadlých, špinavých či jinak zbarvených listů, hlávky rozkrojte na čtvrtky a vyskládejte je na plech. Lehce je zakápněte olivovým olejem (zhruba 2 lžícemi), osolte a opepřete.
  2. Citron omyjte horkou vodou, osušte a kůru nastrouhejte najemno. Pak ho rozpulte a z jedné poloviny vymačkejte do mističky šťávu.
  3. V mixéru typu kutr rozmixujte citronovou kůru, oloupaný česnek, kapary, křen a ančovičky. Přidejte lístky petržele a máty, citronovou šťávu a 2 lžíce oleje. Promixujte na hrubší pyré, přilijte zbylý olej a rozmixujte dohladka, zhruba do konzistence pesta. Podle chuti osolte a opepřete, případně dolaďte chuť citronovou šťávou nebo salsu lehce zřeďte vodou.
  4. Gril rozehřejte na střední stupeň nebo použijte grilovací pánev v kuchyni, vyskládejte vedle sebe čekanky a grilujte je zhruba 2–3 minuty z každé strany, až začnou vadnout a karamelizovat. Přesuňte na talíř, navrch rozdělte salsu verde a podávejte horké nebo vlahé.

PRIMA TIP: Stejným způsobem můžete upravit i bílé čekankové puky nebo salát little gem.

Grilovaná čekanka se salsou verde  Foto:

Grilovaná čekanka se salsou verde. Foto: kuchařka Superjídlo

Superjídlo

kuchařka Superjídlo Foto: Více než 80 lahodných receptů s použitím nejzdravějších přírodních surovin

Jacobi Dana

Tato kniha vám pomůže dostat na váš stůl čerstvé a zdravé potraviny v kteroukoli denní dobu. Všechny recepty jsou výživné, obsahují zeleninu, ovoce, celozrnné výrobky, luštěniny, nízkotučné mléčné výrobky, ořechy a semena. Zaměřte se na jídlo rostlinného původu a zjistíte, že jíst zdravě nebylo nikdy tak jednoduché! 80 receptů vás o tom přesvědčí!

U každého receptu najdete seznam ingrediencí. Uvařte si třeba lahodný bulgur salát s paprikou, cizrnu s pistáciemi; sicilské krevety s květákem a mandlemi, kuřecí salát s tacos a oříšky kešu nebo pečené sladké brambory s kmínem a koriandrem – tyto recepty vás překvapí originální kombinací chutí. Kniha obsahuje též soupis všech použitých ingrediencí s popisem, ze kterého se dozvíte jejich výhody a jaký mají vliv na vaše zdraví.