návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Fritto misto

4 porce
do 30 minut
Fritto misto
Fritto misto Autor: isifa.com
Fritto misto je italská klasika, kterou zná jistě každý, kdo na jihu někdy byl. Jedná se vlastně o smaženou mísu čehokoliv, nejčastěji ale právě kombinaci malých rybiček, chobotniček, kalamár a zeleniny.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Do velké mísy nasypte mouku, prášek na pečení a sůl, dobře promíchejte a uprostřed udělejte hluboký důlek, do kterého přilévejte sodovou vodu. Dobře prošlehejte, aby se vše spojilo.
  2. Rozehřejte v hrnci vyšší vrstvu oleje, ponořte zeleninu a ryby do těstíčka tak, aby se celé kousky dobře obalily, vložte do oleje a smažte zprudka asi 2 minuty, dokud nebude povrch zlatavý. Osušte na papírové utěrce. Ve várkách opékejte, dokud všechna zelenina a ryby nebudou opečené.
  3. Ochuťte a hned podávejte s česnekovou majonézou.
Reklama

Fritto misto Foto: isifa.com

Fritto misto. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama