Najděte si recept
Na co máte chuť?

Fenyklový salát
Článek
20 receptů na saláty, které servírujte jako hlavní jídlo
Suroviny
- bulva fenyklu 1 ks
- Pomeranč 1–2 ks
- malá červená cibule 1 ks
- jarní cibulka 1 ks
- čerstvý koriandr
Zálivka:
- Voda 5 lžic
- rybí omáčka 1 lžíce
- limetková šťáva nebo rýžový ocet 1 lžíce
- třtinový cukr nebo med 1 lžíce
- Česnek 1 stroužek
- Chilli paprička
Postup
- Fenykl rozkrojte napůl a vyřízněte košťál. Poloviny ještě překrojte a vše nakrájejte na co nejtenčí proužky.
- Pomeranče okrájejte včetně bílé slupky a vykrájejte mezi žebry měsíčky. Jarní cibulku nakrájejte zešikma na proužky a červenou cibuli na jemné kroužky. Vše vložte do misky.
- Z vody, rybí omáčky, cukru a limetkové šťávy (přidejte i šťávu vymačkanou ze zbytku vykrájeného pomeranče) vymíchejte zálivku a přidejte najemno posekaný česnek včetně chilli papričky (podle chuti).
- Promíchejte se salátem. Nakonec posypte nasekaným koriandrem a lístky fenyklu.
Fenyklový salát; foto: V kuchyni vždy otevřeno
V kuchyni vždy otevřeno
Andrea Motlíková
Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.
Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.
Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.
Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.