Suroviny
- fenykl (bulva ) 1 ks
- pomeranč 1–2 ks
- červená cibule (malá ) 1 ks
- koriandr (čerstvý )
Zálivka
- voda 5 lžic
- rybí omáčka 1 lžíce
- limetková šťáva (nebo rýžový ocet) 1 lžíce
- třtinový cukr (nebo med) 1 lžíce
- česnek 1 stroužek
- chilli papričky
Článek
20 receptů na saláty, které servírujte jako hlavní jídlo
Léto je období, kdy máme přirozeně chuť na lehčí pokrmy plné zeleniny a k večeři si rádi děláme oblíbené saláty. Pokud je ale servírujeme jako hlavní jídlo, měly by kromě...
Postup přípravy
- Fenykl rozkrojte napůl a vyřízněte košťál. Poloviny ještě překrojte a vše nakrájejte na co nejtenčí proužky.
- Pomeranče okrájejte včetně bílé slupky a vykrájejte mezi žebry měsíčky. Jarní cibulku nakrájejte zešikma na proužky a červenou cibuli na jemné kroužky. Vše vložte do misky.
- Z vody, rybí omáčky, cukru a limetkové šťávy (přidejte i šťávu vymačkanou ze zbytku vykrájeného pomeranče) vymíchejte zálivku a přidejte najemno posekaný česnek včetně chilli papričky (podle chuti).
- Promíchejte se salátem. Nakonec posypte nasekaným koriandrem a lístky fenyklu.