Najděte si recept
Na co máte chuť?

Fazolový pekáček s párky
Suroviny (4 porce)
- Olej 2 lžíce
- velká červená cibule 1 ks
- Česnek 2 stroužky
- malé žampióny 2 hrsti
- Pivo 1 sklenice
- oregano (nebo 1 lžíce sušeného) 2 snítky
- Bobkový list 1 ks
- bílé fazole 3 plechovky
- loupaná rajčata 1 plechovka
- párky 8 nožiček
- toastový chléb 4 plátky
- Olej
- Sůl
- Pepř
Postup
- Troubu předehřejte na teplotu 200 °C. V kastrolu se silným dnem rozpalte olej. Do něj nasypte na plátky nakrájenou cibuli a restujte 5 minut. Přidejte plátky česneku a po chvíli očištěné, na půlky pokrájené žampiony. Smažte vše alespoň 5 minut.
- Zalijte pivem, přidejte oregano s bobkovým listem a 10 minut povařte. K žampionům vmíchejte fazole s rajčaty a směs přelijte do pekáče, předem vytřeného olejem. Navrch naskládejte párky a vše posypte rozdrobeným toastovým chlebem.
- Pečte 20 minut, dokud chleba i párky nezezlátnou. Podávejte horké.
- Prima tip: Párečky zvolte podle vaší libosti a před pečením je nařežte. S fazolemi si skvěle rozumí i pikantní klobása.
Fazolový pekáček s párky. Foto: archiv Gurmet
Gurmet – Vaše škola vaření
Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!
V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).