Jan Volšička

Extra jemná krupicová kaše

Moje hodnocení
6x

Šéfkuchař Jan Volšička při sestavování jídelního lístku pro Pohostinec Monarch vsadil na klasiku, kterou si z dětství pamatujeme snad všichni. Řeč je o krupicové kaši, na kterou má určitě hodně z nás nostalgické vzpomínky. V tomto případě se strukturou nejedná o klasickou kaši, ale spíše o krupicovou pěnu. Pokud máte doma k sifonovou lahev, zkuste připravit tento klasický pokrm trochu netradičně a udělat z něj zajímavý dezert, kterým můžete zakončit třeba sváteční oběd.

4 porce
60 minut
česká

Na ozdobu

Postup přípravy

  1. Ingredience na kaši smíchejte a na mírném ohni za stálého míchání svařte asi 1 minutu.
  2. Vzniklou kaši dejte do mixéru a ještě ji asi 20 vteřin mixujte, aby směs byla krásně hladká.
  3. Poté ji nalijte do sifonové láhve o objemu 0,5 l a přidejte dvě bombičky.
  4. Pěnu nastříkejte do hlubších talířů nebo misek a zdobte čokoládou, sezonním ovocem a skořicí podle chuti.

Pohostinec Monarch

Restaurace, která sídlí v samém srdci Prahy, v ulici Na Perštýně, nabízí posezení v jedinečném interiéru a u dobrého jídla. Kuchyně je česká tradiční, vaří se především z lokálních surovin, ale najdete zde i prvky moderní gastronomie a jejich specialitou jsou určitě steaky. Na vše dohlíží šéfkuchař Jan Volšička, kterého můžete sledovat při práci díky otevřené kuchyni a odnést si tak další gastronomický zážitek.

Pohostinec Monarch má otevřeno denně od 11:30 do 23 hodin, připravuje týdenní obědové menu a stálou nabídku jídel Á la carte v ceně jídel většinou mezi 170 - 380 Kč.

Více informací najdete na webu restaruace: www.monarch.cz , kde si můžete zároveň udělat online rezervaci.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jan Volšička


Přečtěte si také

Recepty