Dýňový džem se skořicí

Moje hodnocení
5x

Dýně si našly do našich kuchyní cestu velmi rychle. Není se co divit, jejich pěstování není náročné, dobře se uchovávají a navíc jsou báječně univerzální. Můžete je připravit naslano i nasladko, udělat z nich polévku, rizoto, omáčku nebo upéct koláč. A dokonce z nich můžete připravit výtečný džem, který bude skvělý třeba na lívance nebo s loupákem.

1 porce
30 minut

Suroviny

  • dýně, např. hokaido nebo máslová 1 kg
  • skořicový cukr (např. Labeta) 1 sáček
  • želírovací cukr 2:1 (např. Labeta) 500 g
  • citronová šťáva podle chuti

Postup přípravy

  1. Dýni oloupejte, zbavte semínek a pokrájejte na menší kousky, které povařte ve vodě několik minut do změknutí.
  2. Rozvařené kousky dýně rozmixujte, přidejte skořicový cukr, želírovací cukr 2:1 a citronovou šťávu podle chuti. Směs důkladně promíchejte a za stálého míchaní přiveďte k varu. Vařte 3–5 minut.
  3. Hotovým džemem plňte čisté sklenice, zavíčkujte, obraťte dnem vzhůru a nechte při pokojové teplotě zchladnout.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Labeta


Přečtěte si také

Recepty