Dýňový džem se skořicí
Zdroj: Labeta
Dýňový džem se skořicí
Zdroj:
Labeta
Dýně si našly do našich kuchyní cestu velmi rychle. Není se co divit, jejich pěstování není náročné, dobře se uchovávají a navíc jsou báječně univerzální. Můžete je připravit naslano i nasladko, udělat z nich polévku, rizoto, omáčku nebo upéct koláč. A dokonce z nich můžete připravit výtečný džem, který bude skvělý třeba na lívance nebo s loupákem.
Postup přípravy
-
Dýni oloupejte, zbavte semínek a pokrájejte na menší kousky, které povařte ve vodě několik minut do změknutí.
-
Rozvařené kousky dýně rozmixujte, přidejte skořicový cukr, želírovací cukr 2:1 a citronovou šťávu podle chuti. Směs důkladně promíchejte a za stálého míchaní přiveďte k varu. Vařte 3–5 minut.
-
Hotovým džemem plňte čisté sklenice, zavíčkujte, obraťte dnem vzhůru a nechte při pokojové teplotě zchladnout.
Dýňový džem se skořicí
Zdroj: Labeta
Dýňový džem se skořicí
Zdroj:
Labeta