Suroviny
- dýně (např. hokaido nebo máslová) 1 kg
- skořicový cukr (např. Labeta) 1 sáček
- želírovací cukr (želírovací cukr 2:1 (např. Labeta)) 500 g
- citronová šťáva ( podle chuti)
Postup přípravy
- Dýni oloupejte, zbavte semínek a pokrájejte na menší kousky, které povařte ve vodě několik minut do změknutí.
- Rozvařené kousky dýně rozmixujte, přidejte skořicový cukr, želírovací cukr 2:1 a citronovou šťávu podle chuti. Směs důkladně promíchejte a za stálého míchaní přiveďte k varu. Vařte 3–5 minut.
- Hotovým džemem plňte čisté sklenice, zavíčkujte, obraťte dnem vzhůru a nechte při pokojové teplotě zchladnout.
Dýňový džem se skořicí Zdroj: Labeta