zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Dýňový džem se skořicí
Autor: Labeta Dýňový džem se skořicí

Dýňový džem se skořicí

Hodnoceno: 5x
Dýně si našly do našich kuchyní cestu velmi rychle. Není se co divit, jejich pěstování není náročné, dobře se uchovávají a navíc jsou báječně univerzální. Můžete je připravit naslano i nasladko, udělat z nich polévku, rizoto, omáčku nebo upéct koláč. A dokonce z nich můžete připravit výtečný džem, který bude skvělý třeba na lívance nebo s loupákem.
do 30 minut

reklama

Postup

  1. Dýni oloupejte, zbavte semínek a pokrájejte na menší kousky, které povařte ve vodě několik minut do změknutí.
  2. Rozvařené kousky dýně rozmixujte, přidejte skořicový cukr, želírovací cukr 2:1 a citronovou šťávu podle chuti. Směs důkladně promíchejte a za stálého míchaní přiveďte k varu. Vařte 3–5 minut.
  3. Hotovým džemem plňte čisté sklenice, zavíčkujte, obraťte dnem vzhůru a nechte při pokojové teplotě zchladnout. 
Dýňový džem se skořicí
Autor: Labeta Dýňový džem se skořicí

reklama

Související témata: dýně , zavařenina , zavařování , džem , Sladké