archiv kaki Persimon Bouquet

Drobenkový koláč s ovocem kaki

Moje hodnocení
6x

Oranžové ovoce kaki si v Česku rychle získalo oblibu díky své medové chuti. Dozrává na podzim a k dostání v obchodech je zhruba od října do ledna. Užijte si krátkou sezonu kaki naplno a vyzkoušejte z něj nové recepty. Příjemně vás překvapí třeba v tomto výborném koláči s drobenkou.

1 porce
60 minut

Koláč

  • kaki Persimon Bouquet 1 ks
  • vejce 1 ks
  • cukr krupice 4 lžíce
  • vanilkový cukr 1 sáček
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • mléko 100 ml
  • polohrubá mouka 1 hrnek + na vysypání formy
  • kypřicí prášek 1 lžička
  • olej 50 ml + na vymazání formy

Drobenka

  • cukr krupice 2 lžíce
  • mletá skořice 1 špetka
  • polohrubá mouka 3 lžíce
  • máslo 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Vejce utřete s cukry a kůrou z citronu do světlého krému. Přidejte mléko, mouku, prášek do pečiva a nakonec zlehka zapracujte olej.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C.
  3. Formu na koláč o průměru 22 cm vymažte olejem a vysypte moukou. Kaki Persimon Bouquet nakrájejte na měsíčky. Do misky dejte cukr, skořici, mouku a máslo, prsty rozdrobte v drobenku.
  4. Do formy rovnoměrně rozprostřete těsto, navrch dejte kaki a zasypte drobenkou. Koláč pečte dozlatova asi 45 minut. Že je upečený, poznáte tak, když do něj zapíchnete špejli, a ta po vytažení zůstane suchá.
  5. Koláč nechte na mřížce vychladnout, nakrájejte a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv kaki Persimon Bouquet


Přečtěte si také

Recepty