Koláč
- kaki (Persimon Bouquet) 1 ks
- vejce 1 ks
- cukr krupice 4 lžíce
- vanilkový cukr 1 sáček
- citronová kůra (nastrouhaná ) z 1 citronu
- mléko 100 ml
- polohrubá mouka 1 hrnek + na vysypání formy
- kypřicí prášek 1 lžička
- olej 50 ml + na vymazání formy
Drobenka
- cukr krupice 2 lžíce
- mletá skořice 1 špetka
- polohrubá mouka 3 lžíce
- máslo 1 lžíce
Postup přípravy
- Vejce utřete s cukry a kůrou z citronu do světlého krému. Přidejte mléko, mouku, prášek do pečiva a nakonec zlehka zapracujte olej.
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Formu na koláč o průměru 22 cm vymažte olejem a vysypte moukou. Kaki Persimon Bouquet nakrájejte na měsíčky. Do misky dejte cukr, skořici, mouku a máslo, prsty rozdrobte v drobenku.
- Do formy rovnoměrně rozprostřete těsto, navrch dejte kaki a zasypte drobenkou. Koláč pečte dozlatova asi 45 minut. Že je upečený, poznáte tak, když do něj zapíchnete špejli, a ta po vytažení zůstane suchá.
- Koláč nechte na mřížce vychladnout, nakrájejte a podávejte.
Drobenkový koláč s ovocem kaki 2 Zdroj: archiv Kaki Persimon Bouquet