reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Drobenkový koláč s ovocem kaki
Autor: archiv Kaki Persimon Bouquet Drobenkový koláč s ovocem kaki

Drobenkový koláč s ovocem kaki

Hodnoceno: 5x
Oranžové ovoce kaki si v Česku rychle získalo oblibu díky své medové chuti. Dozrává na podzim a k dostání v obchodech je zhruba od října do ledna. Užijte si krátkou sezonu kaki naplno a vyzkoušejte z něj nové recepty. Příjemně vás překvapí třeba v tomto výborném koláči s drobenkou.
do 1 hodiny
1 koláč porce

reklama

Suroviny (1 koláč porce)

Koláč:

Drobenka:

reklama

Postup

  1. Vejce utřete s cukry a kůrou z citronu do světlého krému. Přidejte mléko, mouku, prášek do pečiva a nakonec zlehka zapracujte olej.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C.  
  3. Formu na koláč o průměru 22 cm vymažte olejem a vysypte moukou. Kaki Persimon Bouquet nakrájejte na měsíčky. Do misky dejte cukr, skořici, mouku a máslo, prsty rozdrobte v drobenku.
  4. Do formy rovnoměrně rozprostřete těsto, navrch dejte kaki a zasypte drobenkou. Koláč pečte dozlatova asi 45 minut. Že je upečený, poznáte tak, když do něj zapíchnete špejli, a ta po vytažení zůstane suchá.
  5. Koláč nechte na mřížce vychladnout, nakrájejte a podávejte. 
Drobenkový koláč s ovocem kaki
Autor: archiv Kaki Persimon Bouquet Drobenkový koláč s ovocem kaki
Kaki Persimon Bouquet

Ovoce kaki je pokrm bohů, který skvěle chutná i posílí imunitu

reklama

reklama