Základ
- ovesné vločky (nebo jiné) 250 g
- máslo 80–100 g
- med 2 lžíce
Velkou výhodou je, že oproti kupovaným variantám si sami zvolíte, jak sladké ho chcete mít. Přidáte co máte zrovna po ruce nebo co máte nejradši, vyvarujete se ztužených tuků a celkově budete mít dobrý pocit, že jste udělali něco tzv. "homemade".
Postup přípravy
- Med a máslo si nalijte do kastrůlku a na mírném plameni rozehřejte.
- Do mísy nasypte všechny sypké ingredience, přilijte máslo s medem. Směs dobře promíchejte.
- Pekáč vyložte pečicím papírem, nasypte na něj směs a pečte na 180 °C asi 20 minut. Müsli vyndané z trouby je měkké, až po chvíli ztvrdne.
- Skladujte v uzavřené sklenici, mělo by vydržet minimálně měsíc.