Suroviny
- Isomalt 200 g
- celý mák 1 lžíce
- sušená kvítka na ozdobu
- tyčky nebo špejle
- gelové potravinové barvy (nemusí být)
Postup přípravy
- Isomalt je cukrářský cukr, se kterým se pracuje obdobně jako s karamelem. Překvapí vás ale jistě tím, že ani zdaleka není tak sladký jako zmiňovaný karamel.
- Na přípravu lízátek připravte hrnec, do něj vložte Isomalt a pomalu zahřívejte, dokud se krystalky nezačnou rozpouštět. Je potřeba rozpuštěný Isomalt takzvaně nechat "probublat".
- Po "probublání" stáhněte Isomalt z ohně (v tuto chvíli můžete použít gelová barviva a vmíchat je). Po odstavení míchejte směs tak dlouho, dokud nezmizí veškeré bublinky. Následně opatrně vlévejte na špejle položené na pečicím papíře a ihned ozdobte například mákem nebo sušenými jedlými kvítky.
Domácí maková lízátka pro andílky Zdroj: archiv nasmodrymak.cz