Náš modrý mák

Domácí maková lízátka pro andílky

Moje hodnocení
6x

Svátek svatého Mikuláše se blíží. Pokud kromě brambory od čerta pro své děti chcete připravit i nějakou sladkost, vyzkoušejte andělská lízátka.

6 porcí
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Isomalt je cukrářský cukr, se kterým se pracuje obdobně jako s karamelem. Překvapí vás ale jistě tím, že ani zdaleka není tak sladký jako zmiňovaný karamel.
  2. Na přípravu lízátek připravte hrnec, do něj vložte Isomalt a pomalu zahřívejte, dokud se krystalky nezačnou rozpouštět. Je potřeba rozpuštěný Isomalt takzvaně nechat "probublat".
  3. Po "probublání" stáhněte Isomalt z ohně (v tuto chvíli můžete použít gelová barviva a vmíchat je). Po odstavení míchejte směs tak dlouho, dokud nezmizí veškeré bublinky. Následně opatrně vlévejte na špejle položené na pečicím papíře a ihned ozdobte například mákem nebo sušenými jedlými kvítky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Náš modrý mák


Přečtěte si také

Recepty