Suroviny
- Isomalt 200 g
- mák (celý ) 1 lžíce
- jedlé květy (sušená kvítka na ozdobu)
- špejle (nebo tyčky)
- potravinářské barvivo (gelové,nemusí být)
Postup přípravy
- Isomalt je cukrářský cukr, se kterým se pracuje obdobně jako s karamelem. Překvapí vás ale jistě tím, že ani zdaleka není tak sladký jako zmiňovaný karamel.
- Na přípravu lízátek připravte hrnec, do něj vložte Isomalt a pomalu zahřívejte, dokud se krystalky nezačnou rozpouštět. Je potřeba rozpuštěný Isomalt takzvaně nechat "probublat".
- Po "probublání" stáhněte Isomalt z ohně (v tuto chvíli můžete použít gelová barviva a vmíchat je). Po odstavení míchejte směs tak dlouho, dokud nezmizí veškeré bublinky. Následně opatrně vlévejte na špejle položené na pečicím papíře a ihned ozdobte například mákem nebo sušenými jedlými kvítky.
Domácí maková lízátka pro andílky 2 Zdroj: archiv nasmodrymak.cz