reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Domácí maková lízátka pro andílky
Autor: archiv nasmodrymak.cz Domácí maková lízátka pro andílky

Domácí maková lízátka pro andílky

Hodnoceno: 3x
Svátek svatého Mikuláše se blíží. Pokud kromě brambory od čerta pro své děti chcete připravit i nějakou sladkost, vyzkoušejte andělská lízátka.
do 30 minut
6 porcí

reklama

reklama

Postup

  1. Isomalt je cukrářský cukr, se kterým se pracuje obdobně jako s karamelem. Překvapí vás ale jistě tím, že ani zdaleka není tak sladký jako zmiňovaný karamel.
  2. Na přípravu lízátek připravte hrnec, do něj vložte Isomalt a pomalu zahřívejte, dokud se krystalky nezačnou rozpouštět. Je potřeba rozpuštěný Isomalt takzvaně nechat "probublat".
  3. Po "probublání" stáhněte Isomalt z ohně (v tuto chvíli můžete použít gelová barviva a vmíchat je). Po odstavení míchejte směs tak dlouho, dokud nezmizí veškeré bublinky. Následně opatrně vlévejte na špejle položené na pečicím papíře a ihned ozdobte například mákem nebo sušenými jedlými kvítky. 
Domácí maková lízátka pro andílky
Autor: archiv nasmodrymak.cz Domácí maková lízátka pro andílky

reklama

Související témata: lízátka , Isomalt , mák , Sladké