Suroviny
- brambory (varný typ B) 300 g
- řapíkatý celer 3 řapíky (200 g)
- česnek 2 stroužky
- cibule (menší ) 1 ks
- olivový olej 2 lžíce
- bobkový list 2 ks
- zelená čočka 140 g
- krájená rajčata (konzervovaná ) 400 g
- cizrna (předvařená ) 400 g
- voda 350 ml
- hladkolistá petržel (nasekaná) 1 malá hrst
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Řapíkatý celer očistěte a nakrájejte na 1,5cm plátky. Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Ve velkém hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli a bobkové listy a opékejte 2 minuty na středním stupni. Přidejte brambory, celer a česnek, promíchejte a restujte 4 minuty. Přimíchejte zelenou čočku, rajčata a cizrnu, zalijte vodou, přiklopte a nechte pozvolna vařit 20–25 minut, až čočka změkne.
- Dochuťte solí a pepřem, rozdělte na talíře a posypte nadrobno nasekanou petrželkou.
Čočkový eintopf s cizrnou a zeleninou 2 Zdroj: Jíme zdravě ze spíže