reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Tyčinky z listového těsta s čedarem
Tyčinky z listového těsta s čedarem

Čedarové tyčinky se slaninou

Hodnoceno: 0x
Čedarové tyčinky jsou ideální chuťovkou pro jakoukoliv příležitost: oslavu, rodinný sraz nebo jako malá svačinka k televizi. Navíc, slaninka vypečená dokřupava je silně návyková!
do 1 hodiny
26–30 ks porcí

reklama

Suroviny (26–30 ks porcí)

Postup

  1. Troubu předehřejte na 190 °C. Vyložte plech alobalem, položte na něj rošt a potřete ho olejem, aby se tyčinky nepřipalovaly.
  2. První balení listového těsta rozložte na prkénko a lehce ho potřete rozšlehaným vejcem (nemusíte ho využít celé, mělo by stačit i na druhé balení). Ochuťte jednou lžičkou kajenského pepře.
  3. Nakonec ho posypejte polovinou čedaru, rovnoměrně po celém povrchu. Vezměte váleček, lehce ho poprašte moukou a těsto jemně poválejte, aby se sýr zatlačil do těsta. Stejným způsobem připravte i druhé balení.
  4. Těsto rozkrájejte na asi centimetr široké proužky. Každý pruh těsta vezměte, přeložte v půlce, stlačte konce a několikrát jemně zatočte.
  5. Vezměte tenký plátek slaniny, omotejte ho kolem zatočeného plátku těsta a položte na rošt. Tento postup zopakujte se všemi plátky těsta. 
  6. V mělké míse dobře smíchejte hnědý cukr, posekaný rozmarýn, sůl a pepř. Opatrně vezměte "slaninový" pruh těsta a obalte ho v připravené směsi. Vraťte ho zpět na rošt a pokračujte v obalování.
  7. Pečte 30 až 50 minut, v polovině pečení plech otočte, některé trouby pečou v zadní části mnohem víc. Doporučujeme tyčinky pravidelně kontrolovat přibližně od třicáté minuty pečení. Po upečení je nechte 5 minut chladnout na roštu. Poté můžete servírovat!

Tyčinky z listového těsta s čedarem 4 Foto:

Tyčinky z listového těsta s čedarem 3 Foto:

Tyčinky z listového těsta s čedarem 2 Foto:

Čedarové tyčinky se slaninou, foto: halfbakedharvest.com

reklama