návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Brynzové sušenky

Hodnoceno: 0x
Brynzové sušenky
Autor: Coolinářka Brynzové sušenky
Tyto brynzové sušenky jsou skvělé k vínu, ale i k vychlazenému pivu. Typickou slovenskou specialitu –- sýr brynzu – můžete tedy využít nejen při přípravě halušek.

Suroviny

Postup

  1. Do velké zadělávací mísy dejte polohrubou mouku, povolené máslo, žloutek a brynzu.
  2. Zadělejte kompaktní těsto, zabalte ho do potravinářské folie a dejte minimálně na 60 minut do lednice.
  3. Poté vyndejte těsto z lednice, nechte ho trochu povolit, rozdělte na 2 poloviny a každou vyválejte asi na 0,5 cm placku.
  4. Z ní pak vykrajujte kolečka, ty přendejte na plech s pečicím papírem, potřete ho bílkem a posypte kmínem nebo plátky mandlí.
  5. Dukátky pečte v předehřáté troubě na 190 °C asi 15 minut dozlatova.
Brynzové sušenky
Autor: Coolinářka Brynzové sušenky

Coolinářka
Svatava Vašková

Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

Související témata: Malá jídla , Slovenská kuchyně