Suroviny
- brynza 200 g
- máslo 160 g
- vejce 1 ks (žloutek + bílek zvlášť)
- polohrubá mouka 250 g
- kmín (na posypání)
- mandlové plátky (na posypání)
Postup přípravy
- Do velké zadělávací mísy dejte polohrubou mouku, povolené máslo, žloutek a brynzu.
- Zadělejte kompaktní těsto, zabalte ho do potravinářské folie a dejte minimálně na 60 minut do lednice.
- Poté vyndejte těsto z lednice, nechte ho trochu povolit, rozdělte na 2 poloviny a každou vyválejte asi na 0,5 cm placku.
- Z ní pak vykrajujte kolečka, ty přendejte na plech s pečicím papírem, potřete ho bílkem a posypte kmínem nebo plátky mandlí.
- Dukátky pečte v předehřáté troubě na 190 °C asi 15 minut dozlatova.
Brynzové sušenky 2 Zdroj: Coolinářka