Brynzové sušenky

Moje hodnocení
1x

Tyto brynzové sušenky jsou skvělé k vínu, ale i k vychlazenému pivu. Typickou slovenskou specialitu –- sýr brynzu – můžete tedy využít nejen při přípravě halušek.

1 porce
60 minut
slovenská

Suroviny

  • brynza 200 g
  • máslo 160 g
  • vejce 1 ks (žloutek + bílek zvlášť)
  • polohrubá mouka 250 g
  • kmín, plátky mandlí na posypání

Postup přípravy

  1. Do velké zadělávací mísy dejte polohrubou mouku, povolené máslo, žloutek a brynzu.
  2. Zadělejte kompaktní těsto, zabalte ho do potravinářské folie a dejte minimálně na 60 minut do lednice.
  3. Poté vyndejte těsto z lednice, nechte ho trochu povolit, rozdělte na 2 poloviny a každou vyválejte asi na 0,5 cm placku.
  4. Z ní pak vykrajujte kolečka, ty přendejte na plech s pečicím papírem, potřete ho bílkem a posypte kmínem nebo plátky mandlí.
  5. Dukátky pečte v předehřáté troubě na 190 °C asi 15 minut dozlatova.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Coolinářka


Přečtěte si také

Recepty