zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Brynzáky s vyškvařenou slaninou a cibulkou
Autor: Velká knedlíková kuchařka Brynzáky s vyškvařenou slaninou a cibulkou

Brynzáky s vyškvařenou slaninou a cibulkou

Hodnoceno: 5x
Máte rádi halušky s brynzou, ale od přípravy vás odrazuje strouhání lepivého těsta? Brynzáky si zamilujete, bramborové těsto s výraznou brynzovou chutí jednoduše odkrajujete na pařák a než se uvaří, vyškvaříte slaninu, opečete cibulku, můžete k ní přidat i plátky česneku nebo brynzáky podávat s dušeným zelím.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Nejlépe den předem uvařte neoloupané brambory v osolené vodě doměkka. Slijte je a nechte zchladnout. 
  2. Druhý den zchladlé brambory oloupejte a nastrouhejte je najemno. Rozdrobte k nim brynzu, promíchejte, přidejte vejce a krupičku a propracujte. Pozvolna přisypávejte mouku a vypracujte hladké těsto. Podle chuti osolte, ale brynza bývá dostatečně slaná. 
  3. Z těsta odkrajujte lžící kousky, skládejte je na pařák a vařte v páře 10–15 minut doměkka. 
  4. Mezitím nakrájejte slaninu na kostky a opečte je na pánvi. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a restujte ji ve vypečeném tuku dozlatova. Pokud se dostatek tuku nevypeče, přidejte k ní sádlo. 
  5. Uvařené brynzáky podávejte přelité vyškvařenou slaninou s opečenou cibulkou. 
Brynzáky s vyškvařenou slaninou a cibulkou
Autor: Velká knedlíková kuchařka Brynzáky s vyškvařenou slaninou a cibulkou

Další ukázkové recepty z Velké knedlíkové kuchařky najdete v aktuálním podzimním čísle časopisu Prima FRESH:  

Časopis Prima FRESH podzim 2020

Vychutnejte si vůně a chutě podzimu s novým číslem časopisu Prima FRESH

reklama

Velká knedlíková kuchařka
Veletucet knedlíků v české kuchyni

Tradiční a stále oblíbená příloha masa a omáček kraluje české kuchyni i v 21. století posedlém štíhlou linií. Knedlíky tvoří nedílnou součást naší historie, ale nejen naší, jak ukazuje tahle kuchařka. Přináší klasické recepty na knedlíky z celého světa, od Ameriky po Asii, na sladké i slané kousky, přílohové, v hlavní roli i do polévky. Ukazuje, že knedlíky si zaslouží zvláštní pozornost a nemusí být nutně jen nudné a těžké. 

Vydává nakladatelství Došel karamel.

Související témata: brynza , knedlíky , Hlavní jídla , Slovenská kuchyně