Brynzáky s vyškvařenou slaninou a cibulkou

Moje hodnocení
10x

Máte rádi halušky s brynzou, ale od přípravy vás odrazuje strouhání lepivého těsta? Brynzáky si zamilujete, bramborové těsto s výraznou brynzovou chutí jednoduše odkrajujete na pařák a než se uvaří, vyškvaříte slaninu, opečete cibulku, můžete k ní přidat i plátky česneku nebo brynzáky podávat s dušeným zelím.

4 porce
60 minut
slovenská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nejlépe den předem uvařte neoloupané brambory v osolené vodě doměkka. Slijte je a nechte zchladnout.
  2. Druhý den zchladlé brambory oloupejte a nastrouhejte je najemno. Rozdrobte k nim brynzu, promíchejte, přidejte vejce a krupičku a propracujte. Pozvolna přisypávejte mouku a vypracujte hladké těsto. Podle chuti osolte, ale brynza bývá dostatečně slaná.
  3. Z těsta odkrajujte lžící kousky, skládejte je na pařák a vařte v páře 10–15 minut doměkka.
  4. Mezitím nakrájejte slaninu na kostky a opečte je na pánvi. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a restujte ji ve vypečeném tuku dozlatova. Pokud se dostatek tuku nevypeče, přidejte k ní sádlo.
  5. Uvařené brynzáky podávejte přelité vyškvařenou slaninou s opečenou cibulkou.

Další ukázkové recepty z Velké knedlíkové kuchařky najdete v aktuálním podzimním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty