návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Bryndzové halušky s koprem

Hodnoceno: 0x
2 porce
do 1 hodiny
Bryndzové halušky s koprem
Autor: KitchenStory.cz Bryndzové halušky s koprem
Halušky kopr krásně navoní a odlehčí. Pokud patříte mezi milovníky kopru, rozhodně doporučujeme! :)

Suroviny (2 porce)

Postup

  1. Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu.
  2. Brambory oloupejte a nastrouhejte do mísy na jemném struhadle s hroty. Nastrouhané brambory pustí dost vody, dobře je vymačkejte a veškerou vodu slijte.
  3. K bramborům přidejte 1 vejce, sůl a polohrubou mouku. Každý druh brambor bude potřebovat jiné množství mouky, proto je vždy lepší kousek hotového těsta hodit do vroucí vody a odzkoušet si, jestli halušky drží tvar a nerozvářejí se.
  4. Část těsta přepasírujte přes haluškové síto do vroucí vody a vařte zhruba 2–3 minuty, dokud nevyplavou halušky na hladinu. Seberte je cedníkem, dejte bokem do hlubokého talíře a opakujte se zbylým těstem.
  5. Do rozpálené vyšší pánve dejte uvařené halušky a přidejte k nim všechnu brynzu. Ta se pomalu začne rozpouštět, všechno tedy spolu promíchejte, aby se ochutil brynzou každý kousek.
  6. V menším rendlíku si do zlatova a do křupava, na vepřovém sádle, orestujte na kostičky nakrájenou slaninu.
  7. Halušky podávejte ideálně na nahřátém talíři, rychle chladnou. Navrch dejte lžíci vypražené slaniny a zasypte čerstvě nakrájeným koprem.

Bryndzové halušky s koprem 2 Foto: Bryndzové halušky s koprem; foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.