Najděte si recept
Na co máte chuť?

Brazilská feijoada
Pod tajemným názvem brazilská feiojada se ukrývá vepřové maso s fazolemi. A aby toho masa nebylo málo, přidejte ještě chorizo klobásy.
do 2 hodin
4–6 porce
Suroviny (4–6 porce)
- černé fazole 300 g
- Olivový olej 30 ml
- uzené maso, na kostky 700 g
- uzené rolky, na kostky 400 g
- kvalitní klobása (chorizo) 4 ks
- cibule, nahrubo nasekaná 1 ks
- Česnek 3 stroužky
- kuřecí vývar 250 ml
- Bobkový list 3 ks
- červené víno 250 ml
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Fazole dejte do hrnce, nalijte na ně vodu tak, aby byly přikryté. Přiveďte do varu a vařte 5 minut. Odstavte z plotny a nechte přes noc absorbovat tekutinu.
- Předehřejte troubu na 180 °C. Rozehřejte olej v zapékací míse a maso opékejte, dokud nebude dohněda. Přidejte klobásku, cibuli a česnek a opékejte dalších 10 minut. Přidejte vývar, bobkové listy a červené víno a dochuťte solí a pepřem. Přidejte fazole a přikryjte poklicí.
- Hrnec dejte asi na 2 hodiny do teplé trouby, dokud nebudou fazole měkké. Kdyby se směs příliš vysušovala, přidejte vodu.
Brazilská feijoada. Foto: isifa.com