Suroviny
- fazole (černé) 300 g
- olivový olej 30 ml
- uzené maso (na kostky) 700 g
- uzené maso (uzené rolky, na kostky) 400 g
- klobása chorizo 4 ks
- cibule (nahrubo nasekaná) 1 ks
- česnek 3 stroužky
- kuřecí vývar 250 ml
- bobkový list 3 ks
- červené víno 250 ml
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Fazole dejte do hrnce, nalijte na ně vodu tak, aby byly přikryté. Přiveďte do varu a vařte 5 minut. Odstavte z plotny a nechte přes noc absorbovat tekutinu.
- Předehřejte troubu na 180 °C. Rozehřejte olej v zapékací míse a maso opékejte, dokud nebude dohněda. Přidejte klobásku, cibuli a česnek a opékejte dalších 10 minut. Přidejte vývar, bobkové listy a červené víno a dochuťte solí a pepřem. Přidejte fazole a přikryjte poklicí.
- Hrnec dejte asi na 2 hodiny do teplé trouby, dokud nebudou fazole měkké. Kdyby se směs příliš vysušovala, přidejte vodu.