Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Brazilská feijoada

4–6 porce
do 2 hodin
Brazilská feioada
Brazilská feioada Autor: isifa.com
Pod tajemným názvem brazilská feiojada se ukrývá vepřové maso s fazolemi. A aby toho masa nebylo málo, přidejte ještě chorizo klobásy.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Fazole dejte do hrnce, nalijte na ně vodu tak, aby byly přikryté. Přiveďte do varu a vařte 5 minut. Odstavte z plotny a nechte přes noc absorbovat tekutinu.
  2. Předehřejte troubu na 180 °C. Rozehřejte olej v zapékací míse a maso opékejte, dokud nebude dohněda. Přidejte klobásku, cibuli a česnek a opékejte dalších 10 minut. Přidejte vývar, bobkové listy a červené víno a dochuťte solí a pepřem. Přidejte fazole a přikryjte poklicí.
  3. Hrnec dejte asi na 2 hodiny do teplé trouby, dokud nebudou fazole měkké. Kdyby se směs příliš vysušovala, přidejte vodu.
Reklama

Brazilská feioada Foto: isifa.com

Brazilská feijoada. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama