Bramborové placky s tvarohem
Zdroj: Country kuchařka
Bramborové placky s tvarohem
Zdroj:
Country kuchařka
Bramboráky k snídani, které si zamilujete v kteroukoliv denní dobu. Křupavé placky si báječně rozumí s tvarohovou pomazánkou, kterou můžete řádně přiostřit česnekem, chilli papričkou, feferonkou a cibulí, nebo naopak zjemnit kapary, olivami či sladkou mletou paprikou. Vynecháte-li v těstě uzenou papriku a pepř, podávejte placky i nasladko.
Postup přípravy
-
Brambory oloupejte a nastrouhejte – polovinu najemno, polovinu nahrubo. Vymačkejte z nich veškerou tekutinu.
-
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Promíchejte s bramborami, přidejte mouku, vejce, uzenou papriku, sůl a pepř a důkladně prohněťte, až vznikne tužší těsto.
-
Ve větší pánvi rozehřejte 5mm vrstvu oleje. Lžící odeberte kousek těsta, vytvarujte z něj v dlani placku a vložte ji do rozpáleného oleje. Smažte z obou stran dozlatova, na středním stupni to trvá zhruba 2 minuty z každé, záleží však na výšce těsta. Pokud se olej příliš připaluje a černá, slijte ho a použijte nový.
-
Mezitím připravte ochucený tvaroh. Česnek oloupejte a prolisujte nebo najemno nastrouhejte na tvaroh. Petrželku a chilli papričku nasekejte nadrobno a přidejte ke tvarohu. Promíchejte s dijonskou hořčicí, solí a pepřem. Pokud je tvaroh moc hutný, zřeďte ho pár lžícemi vody a vymíchejte dohladka.
-
Bramborové placky servírujte s tvarohovým dipem a zeleným salátkem z jarní cibulky, petrželkou, polníčkem či rukolou.
Bramborové placky s tvarohem
Zdroj: Country kuchařka
Bramborové placky s tvarohem
Zdroj:
Country kuchařka