Suroviny
- mandlová mouka 180 g
- strouhaný kokos 50 g
- cukr (kokosový ) 3 lžíce
- vejce 3 ks
- vanilkový extrakt pár kapek
- kefír (meruňkový ) 150 ml
- broskev (zralé ) 2 ks
- mandle (plátky, kousky, hranolky,na posypání)
Postup přípravy
- Vejce vyšlehejte s cukrem a poté přidejte kefír a pár kapek vanilkového extraktu. Suché suroviny smíchejte, přisypte k těm mokrým a ušlehejte hladké těsto.
- Formu na koláč vymažte kokosovým olejem a nalijte do ní těsto.
- Broskve nakrájejte na 5mm půlměsíčky a vyskládejte na koláč.
- Celý koláč posypte mandlemi (kousky, plátky, hranolkami - záleží jenom na nás) a dejte péct do trouby předehřáté na 175 stupňů na 50-55 minut.
Recept připravila @sarkakuchrafoodie.cz pro Diana – svět oříšků, kde koupíte suroviny na tento koláč.
Bezlepkový mandlový koláč s broskvemi Zdroj: @sarkakuchrafoodie.cz