@sarkakuchtafoodie.cz pro Diana – svět oříšků

Bezlepkový mandlový koláč s broskvemi

Moje hodnocení
6x

Vláčný koláč z mandlové mouky bude ozdobou víkendové tabule. Těsto odlehčuje ochucený kefír, navrch najdete šťavnaté broskve a křupavé mandle. Dokonalé spojení, které potěší nejen ty, kteří nemůžou lepek.

1 porce
90 minut

Suroviny

  • mandlová mouka 180 g
  • kokos (strouhaný kokos) 50 g
  • kokosový cukr 3 lžíce
  • vejce 3 ks
  • pár kapek vanilkového extraktu
  • kypřicí prášek 1/2 sáčku
  • meruňkový kefír 150 ml
  • zralé broskve 2 ks
  • mandle (plátky, kousky, hranolky) na posypání

Postup přípravy

  1. Vejce vyšlehejte s cukrem a poté přidejte kefír a pár kapek vanilkového extraktu. Suché suroviny smíchejte, přisypte k těm mokrým a ušlehejte hladké těsto.
  2. Formu na koláč vymažte kokosovým olejem a nalijte do ní těsto.
  3. Broskve nakrájejte na 5mm půlměsíčky a vyskládejte na koláč.
  4. Celý koláč posypte mandlemi (kousky, plátky, hranolkami - záleží jenom na nás) a dejte péct do trouby předehřáté na 175 stupňů na 50-55 minut.

Recept připravila @sarkakuchrafoodie.cz pro Diana – svět oříšků, kde koupíte suroviny na tento koláč.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

@sarkakuchtafoodie.cz pro Diana – svět oříšků


Přečtěte si také

Recepty