Bezlepkový koláč s kokosovým krémem a ovocem

Moje hodnocení
5x

Tento koláč je skvělým dezertem na rodinné oslavy nebo setkání s kamarády. Jeho velká výhoda je, že jej můžete připravit den předem a před samotným podáváním jen ozdobit ovocem a oříšky.

1 porce
60 minut

Korpus

  • kešu ořechy 200 g
  • mandle 100 g
  • ovesné vločky bez lepku 50 g
  • kokos (strouhaný kokos) 20 g
  • studená voda 5 lžic
  • javorový sirup 2 lžíce
  • olej na vymazání formy

Krém

  • kokosová smetana 300 g
  • zakysaná kokosová smetana 200 g
  • med 2 lžíce
  • citronová šťáva 1 lžíce (podle chuti)

K dozdobení

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Formu vymažte olejem.
  2. Do stolního mixéru vložte kešu ořechy, mandle, ovesné vločky a kokos.
  3. Mixujte, dokud vše nebude jemně rozemleté, a pak přidejte vodu a javorový sirup.
  4. Znovu mixujte, dokud se vše nespojí.
  5. Těsto pomocí prstů upěchujte do formy a dejte péct na 25 minut. Nechte vychladnout.
  6. Mezitím smíchejte všechny ingredience na krém a naplňte jím korpus.
  7. Dejte chladit alespoň na hodinu, ale ideálně přes noc.
  8. Před podáváním ozdobte ovocem, mátou a drcenými pistáciemi nebo jinými ořechy.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty