Korpus
- kešu 200 g
- mandle 100 g
- ovesné vločky (bez lepku) 50 g
- strouhaný kokos 20 g
- voda (studená ) 5 lžic
- javorový sirup 2 lžíce
- olej (na vymazání formy)
Krém
- smetana (kokosová ) 300 g
- zakysaná smetana (kokosová ) 200 g
- med 2 lžíce
- citronová šťáva 1 lžíce (podle chuti)
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Formu vymažte olejem.
- Do stolního mixéru vložte kešu ořechy, mandle, ovesné vločky a kokos.
- Mixujte, dokud vše nebude jemně rozemleté, a pak přidejte vodu a javorový sirup.
- Znovu mixujte, dokud se vše nespojí.
- Těsto pomocí prstů upěchujte do formy a dejte péct na 25 minut. Nechte vychladnout.
- Mezitím smíchejte všechny ingredience na krém a naplňte jím korpus.
- Dejte chladit alespoň na hodinu, ale ideálně přes noc.
- Před podáváním ozdobte ovocem, mátou a drcenými pistáciemi nebo jinými ořechy.
Bezlepkový koláč s kokosovým krémem a ovocem 2 Zdroj: Kitchen Story