Chipsy
- batáty 500 g
- olej 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- uzená mletá peprika 1 lžička
- sůl a čerstvě namletý pepř
Dip
- avokádo 1 ks
- bílý jogurt (3,5 % tuku) 200 g
- citronová šťáva
- sůl a čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Batáty očistěte a nakrájejte na 2–3mm plátky. Plátky dejte do misky, zalijte olejem, přidejte sůl, pepř, prolisované stroužky česneku a lžičku mleté uzené papriky. Plátky batátů vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a plech dejte do trouby. Chipsy pečte dokřupava zhruba 30 minut při 170–180 °C.
- Než se chipsy upečou, připravte dip. V mixéru rozmixujte avokádo, jogurt, citronovou šťávu, sůl a pepř. Hotový dip přendejte z mixéru do misky a dejte zatím do ledničky. Upečené batáty podávejte společně s dipem.
Batátové chipsy s avokádovým dipem Zdroj: Jíme zdravě ve městě i na venkově