Jíme zdravě

Batátové chipsy s avokádovým dipem

Moje hodnocení
4x

Křupavé chipsy jsou pochoutka, které se těžko odolává, a ty průmyslově zpracované lze téměř jistě prohlásit za pochoutku nezdravou. Jde to ale i jinak. Zkuste si chipsy připravit doma, místo smažení je upečte v troubě a okořeňte je podle chuti. Kromě brambor lze k přípravě chipsů použít i další zeleninu, například batáty nebo červenou řepu.

4 porce
30 minut

Chipsy

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Batáty očistěte a nakrájejte na 2–3mm plátky. Plátky dejte do misky, zalijte olejem, přidejte sůl, pepř, prolisované stroužky česneku a lžičku mleté uzené papriky. Plátky batátů vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a plech dejte do trouby. Chipsy pečte dokřupava zhruba 30 minut při 170–180 °C.
  2. Než se chipsy upečou, připravte dip. V mixéru rozmixujte avokádo, jogurt, citronovou šťávu, sůl a pepř. Hotový dip přendejte z mixéru do misky a dejte zatím do ledničky. Upečené batáty podávejte společně s dipem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jíme zdravě

Jíme zdravě Jíme zdravě

Začínali tři, mají za sebou stovky receptů a tři úspěšné kuchařky a teď připravili další. S kuchařkou Jíme zdravě po celý rok se snadno zorientujete, které ovoce a zelenina jsou ideální ke zpracování, obsahuje totiž sezónní kalendář. Jarní recepty pracují například s ředkvičkou, chřestem a špenátem, letní s cuketou, lilkem či drobným ovocem, na podzim na vás čeká nejen dýně, jablka a houby, v zimě zas budete vařit s batáty, kapustou či červenou řepou a podobně. Přes 150 receptů na 400 stranách pořídíte od října v knihkupectvích po celé ČR za 699 Kč nebo na eshopu Jíme zdravě. Zajímavostí je, že kniha je oboustranná, v polovině se bude přetáčet, proto má dvě výrazné obálky – s malinami ze strany přední a s kapustou ze strany zadní.


Přečtěte si také

Recepty