Najděte si recept
Batátové chipsy s avokádovým dipem

Suroviny (4 porce)
Chipsy:
- batáty 500 g
- olej 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- uzená mletá peprika 1 lžička
- sůl a čerstvě namletý pepř
Dip:
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C. Batáty očistěte a nakrájejte na 2–3mm plátky. Plátky dejte do misky, zalijte olejem, přidejte sůl, pepř, prolisované stroužky česneku a lžičku mleté uzené papriky. Plátky batátů vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a plech dejte do trouby. Chipsy pečte dokřupava zhruba 30 minut při 170–180 °C.
- Než se chipsy upečou, připravte dip. V mixéru rozmixujte avokádo, jogurt, citronovou šťávu, sůl a pepř. Hotový dip přendejte z mixéru do misky a dejte zatím do ledničky. Upečené batáty podávejte společně s dipem.
Jíme zdravě ve městě i na venkově
Už potřetí můžete ochutnávat a zkoušet novinky z kuchyně v podání oblíbené kuchařky Jíme zdravě. Tentokrát s podtitulem Příběhy kuchařů, jako jste vy. Trojice mladých studentů totiž protentokrát přišla se zcela novým konceptem kuchařky. V hlavní roli byli totiž fanoušci, kteří pomohli s výběrem, zkoušením a ochutnáváním receptů. V kuchařce najdete tak nejen recepty, ale také příběhy a fotografie lidí, se kterými jídla vařili.
“Slíbili jsme, že připravíme kuchařku podle vašich přání. Tak jsme pracovali 8 měsíců, ujeli 1 438 kilometrů, vařili v osmi kuchyních po různých koutech České republiky,” libují si studenti, tedy konkrétně trio Barbora Kravková, Barbora Hlubučková a Petr Novák.
V novém vydání najdete osm kapitol: Pomalé snídaně, Rychlovky do krabičky, V hlavní roli zelenina, Kvalitní kousek masa, Sladké radosti, Návštěva u babičky, Posezení s přáteli a Víkend v kuchyni.
Kuchařku najdete v knihkupectvích od 25. října, 256 stran za 399 Kč.