Batátové chipsy s avokádovým dipem
Zdroj: Jíme zdravě ve městě i na venkově
Batátové chipsy s avokádovým dipem
Zdroj:
Jíme zdravě ve městě i na venkově
Křupavé chipsy jsou pochoutka, které se těžko odolává, a ty průmyslově zpracované lze téměř jistě prohlásit za pochoutku nezdravou. Jde to ale i jinak. Zkuste si chipsy připravit doma, místo smažení je upečte v troubě a okořeňte je podle chuti. Kromě brambor lze k přípravě chipsů použít i další zeleninu, například batáty nebo červenou řepu.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 180 °C. Batáty očistěte a nakrájejte na 2–3mm plátky. Plátky dejte do misky, zalijte olejem, přidejte sůl, pepř, prolisované stroužky česneku a lžičku mleté uzené papriky. Plátky batátů vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a plech dejte do trouby. Chipsy pečte dokřupava zhruba 30 minut při 170–180 °C.
-
Než se chipsy upečou, připravte dip. V mixéru rozmixujte avokádo, jogurt, citronovou šťávu, sůl a pepř. Hotový dip přendejte z mixéru do misky a dejte zatím do ledničky. Upečené batáty podávejte společně s dipem.
Batátové chipsy s avokádovým dipem
Zdroj: Jíme zdravě ve městě i na venkově
Batátové chipsy s avokádovým dipem
Zdroj:
Jíme zdravě ve městě i na venkově