Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Batátové chipsy s avokádovým dipem

4 porce
do 30 minut
Batátové chipsy s avokádovým dipem
Batátové chipsy s avokádovým dipem Autor: Jíme zdravě ve městě i na venkově
Křupavé chipsy jsou pochoutka, které se těžko odolává, a ty průmyslově zpracované lze téměř jistě prohlásit za pochoutku nezdravou. Jde to ale i jinak. Zkuste si chipsy připravit doma, místo smažení je upečte v troubě a okořeňte je podle chuti. Kromě brambor lze k přípravě chipsů použít i další zeleninu, například batáty nebo červenou řepu.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Batáty očistěte a nakrájejte na 2–3mm plátky. Plátky dejte do misky, zalijte olejem, přidejte sůl, pepř, prolisované stroužky česneku a lžičku mleté uzené papriky. Plátky batátů vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a plech dejte do trouby. Chipsy pečte dokřupava zhruba 30 minut při 170–180 °C.
  2. Než se chipsy upečou, připravte dip. V mixéru rozmixujte avokádo, jogurt, citronovou šťávu, sůl a pepř. Hotový dip přendejte z mixéru do misky a dejte zatím do ledničky. Upečené batáty podávejte společně s dipem.
Reklama
Batátové chipsy s avokádovým dipem
Batátové chipsy s avokádovým dipem
Jíme zdravě ve městě i na venkově

Jíme zdravě ve městě i na venkově

Už potřetí můžete ochutnávat a zkoušet novinky z kuchyně v podání oblíbené kuchařky Jíme zdravě. Tentokrát s podtitulem Příběhy kuchařů, jako jste vy. Trojice mladých studentů totiž protentokrát přišla se zcela novým konceptem kuchařky. V hlavní roli byli totiž fanoušci, kteří pomohli s výběrem, zkoušením a ochutnáváním receptů. V kuchařce najdete tak nejen recepty, ale také příběhy a fotografie lidí, se kterými jídla vařili.

“Slíbili jsme, že připravíme kuchařku podle vašich přání. Tak jsme pracovali 8 měsíců, ujeli 1 438 kilometrů, vařili v osmi kuchyních po různých koutech České republiky,” libují si studenti, tedy konkrétně trio Barbora Kravková, Barbora Hlubučková a Petr Novák.

V novém vydání najdete osm kapitol: Pomalé snídaně, Rychlovky do krabičky, V hlavní roli zelenina, Kvalitní kousek masa, Sladké radosti, Návštěva u babičky, Posezení s přáteli a Víkend v kuchyni.

Kuchařku najdete v knihkupectvích od 25. října, 256 stran za 399 Kč.

Související témata: pečené chipsy , batáty , Chuťovky a předkrmy
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama