Babiččina tvarohová bábovka s čokoládou

Moje hodnocení
6x

Bábovka je bezesporu tradiční moučník pro řadu českých domácností. Ani u nás tomu není jinak, a proto jsme se dnes rozhodli zařadit recept na tuto známou klasiku s menším vylepšením. Babiččina tvarohová bábovka s čokoládou by na vašem stole rozhodně neměla chybět.

1 porce
90 minut
česká

Suroviny

  • polohrubá mouka 250 g
  • jemný tvaroh na pečení (balený v papíře) pokojové teploty 250 g
  • máslo (máslo pokojové teploty) 200 g
  • vejce (vejce pokojové teploty) 4 ks
  • sůl (špetka soli)
  • kůra z jednoho citronu
  • bílý jogurt (třtinový cukr) 200 g
  • kypřicí prášek (prášek do pečiva) 1 sáček
  • 75% čokoláda 80 g

Postup přípravy

  1. Troubu rozehřejte na 180 °C.
  2. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou.
  3. Oddělte bílky od žloutků.
  4. Do mísy od robotu dejte máslo a cukr. Zvolte nástavec typu K a směs vyšlehejte dohladka.
  5. Poté přidejte žloutky a opět důkladně zašlehejte.
  6. Nyní přidejte tvaroh a znovu zašlehejte.
  7. Nakonec přidejte i bílky a také zašlehejte.
  8. Nyní je na čase přidat mouku s práškem do pečiva a kůrou z citronu.
  9. Jako poslední zamíchejte kousky čokolády.
  10. Těsto nalijte do formy a dejte do trouby péct.
  11. Pečte 45 minut.
  12. Před vyndáním zkuste špejlí těsto, jestli je upečené, pokud je špejle čistá, můžete bábovku vytáhnout.
  13. Nechte chvíli zchladnout a poté bábovku vyklopte.
  14. Bábovku nechte cca 30 min. zchladnout a poté můžete krájet.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Milluji


Přečtěte si také

Recepty