Suroviny
- polohrubá mouka 250 g
- tvaroh (jemný tvaroh na pečení (balený v papíře) pokojové teploty) 250 g
- máslo (pokojové teploty) 200 g
- vejce (pokojové teploty) 4 ks
- citronová kůra z 1 citronu
- třtinový cukr 200 g
- prášek do pečiva 1 sáček
- čokoláda (75% ) 80 g
- sůl špetka
Postup přípravy
- Troubu rozehřejte na 180 °C.
- Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou.
- Oddělte bílky od žloutků.
- Do mísy od robotu dejte máslo a cukr. Zvolte nástavec typu K a směs vyšlehejte dohladka.
- Poté přidejte žloutky a opět důkladně zašlehejte.
- Nyní přidejte tvaroh a znovu zašlehejte.
- Nakonec přidejte i bílky a také zašlehejte.
- Nyní je na čase přidat mouku s práškem do pečiva a kůrou z citronu.
- Jako poslední zamíchejte kousky čokolády.
- Těsto nalijte do formy a dejte do trouby péct.
- Pečte 45 minut.
- Před vyndáním zkuste špejlí těsto, jestli je upečené, pokud je špejle čistá, můžete bábovku vytáhnout.
- Nechte chvíli zchladnout a poté bábovku vyklopte.
- Bábovku nechte cca 30 min. zchladnout a poté můžete krájet.
Babiččina tvarohová bábovka s čokoládou 1 Zdroj: Milluji