Suroviny
Jeho měkká dužina je neuvěřitelně tvárná, takže ji lze použít i jako základ sladkých krémů či pěn, třeba s příchutí čokolády, a užívat si sladkostí, které jsou vlastně zdravé.
Článek
Nejlepší recepty z avokáda
Avokádo je u nás stále dost nedoceněná surovina. Pokud před ním máte pořád respekt a nevíte, jak ho nejlépe upravit, máme pro vás pár skvělých receptů i tipů.
Postup přípravy
- Avokádo rozpulte, vyjměte pecku a oloupejte (nebo lžící vydlabejte dužinu). Dužinu nakrájejte na menší kousky. Banán oloupejte, nakrájejte na kolečka a vsypte do mixéru typu blender s avokádem, polovinou malin a kakaem. Mixujte dohladka, zhruba 2 minuty, až vznikne pěna. Podle chuti ji oslaďte medem či datlovým sirupem a znovu promixujte.
- Pěnu rozdělte do mističek či skleniček, ozdobte nasekanými ořechy a zbylými malinami.