zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Arabská kořeněná káva z džezvy
Autor: kuchařka Ohnivý kuře II Arabská kořeněná káva z džezvy

Arabská kořeněná káva z džezvy

Hodnoceno: 1x
Po dobrém jídle je dobrá kávička. Vyzkoušejte tradiční přípravu kávy v džezvě. Možná budete v dnešní době instantních káv a espres překvapeni její lahodnou chutí.
do 10 minut

reklama

Postup

  1. Čerstvou praženou kávu namelte na velmi jemný prášek. Do džezvy dejte lžičku cukru, který nechte na ohni lehce zkaramelizovat. Zalijte studenou vodou a přidejte kávu smíchanou se špetkou kardamomu, skořice a vanilky (nebo chilli), zpravidla dvě lžičky na šálek kávy.
  2. Kávu přiveďte k varu, až zpění po okraj džezvy. V ten moment odeberte malé množství pěny a dejte ji na dno šálku. Poté rychle za sebou přiveďte kávu ještě dvakrát k varu. Pak ji nechte odstát a nalijte do šálků.

Další recepty z oblíbeného seriálu Ohnivý kuře najdete v nové kuchařce:

kuchařka Ohnivý kuře II Foto:

OHNIVÝ KUŘE II

80 NOVÝCH ORIGINÁLNÍCH RECEPTŮ ZE SERIÁLU S VŮNÍ JÍDLA A CHUTÍ ŽIVOTA

Epizody z oblíbeného seriálu a hlavně recepty z něj v další knižní podobě – pro příznivce partičky z televizní obrazovky přichází druhý přírůstek do knihovny.

Najdete v něm 80 nových originálních receptů, od české klasiky známé i neznámé přes slovutné světové recepty až po pikantní asijské novinky. A otevřeno je i v cukrárně, Veroničiny žloutkové věnečky jsou prostě nepřekonatelné.

Pobavte se nejen u obrazovky, ale i v kuchyni a vyberte si z nabízené galerie receptů k snídani, obědu i večeři.

Vydává nakladatelství Euromedia / IKAR

reklama