Suroviny
- řepa 3 kusy
- kozí sýr 6 kusů
- tvaroh 1 dávka
- máslo 2 lžíce
- sůl 1 dávka
- olivový olej 2 lžíce
- olivový olej 300 ml
- cukr 1 lžíce
- med 2 lžíce
- vinný ocet 3 lžíce
Postup přípravy
1
Oloupanou červenou řepu nakrájíme na co nejtenčí plátky na stroji
2
Kozí sýr nastrouháme najemno a smícháme s polovičkou tučného tvarohu, osolíme a opepříme
Přidáme rozpuštěné máslo a olivový olej
Vše zamícháme a dáme do lednice
3
V míse vymícháme metličkou dohladka cukr, med, vinný ocet chardonnay a pomalým pramínkem za stálého šlehání přiléváme asi 3 deci olivového oleje, dokud směs nezhoustne
Osolíme, opepříme a vložíme nakrájené plátky červené řepy a pěkně celé promícháme a necháme aspoň dvě hodiny odležet v lednici
4
Na talíř položíme jeden okapaný marinovaný plátek řepy, na něj lžícemi vykrojený nok z kozího sýra, který přikryjeme druhým plátkem marinované červené řepy
Umístíme doprostřed hezkého talíře a kolem ravioly pokreslíme trochou marinády, v níž ležely plátky řepy a ozdobíme troškou pražených piniových oříšků
Na raviolu dáme ještě divokou řeřichu a čerství lístky bylinek dle chuti
Tataráček z extra velkého ptákaStudený předkrm je z dieteticky vysoce ceněného pštrosího masa, ale vzhledem k tomu, že jde o něco neobvyklého a někdo vůbec syrové maso nejí, většina hostů předkrm oželelaIngredience:500 g pštrosího prsa1 cibuleKečupworcesterepepř a sůl1 žloutekTabasco postup:Omyté maso nejlépe naškrábeme lžičkou, nebo nožem
Můžeme ještě jednou pomlít
Maso smícháme s jemně pokrájenou cibulí, lžící kečupu, lžičkou worcesteru, čerstvě namletým pepřem, solí, syrovým čerstvým žloutkem a pár kapkami tabaska – jak má kdo rád ostré
Podáváme s topinkou nebo opečeným toustíkem a rozpůleným stroužkem česneku a solí
Teplota: 160°C (topinky)Vhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 8Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: česká/ mezinárodníDoba přípravy: 30-60 minutRecipe category: bez vaření/ chlazení/ předkrm/ restování/grilování (topinky či toust