Bramborový knedlík
- polohrubá mouka
- dětská krupička ( - volitelné )
Houskový knedlík
Houskový knedlík
Postup přípravy
- Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno. Cibuli dáme do hrnce, poté přidáme maso, opečeme na omastku, podlijeme vodou a necháme dusit doměkka.
- Špenát dáme do druhého hrnce, necháme prohřát, dochutíme česnekem, soli a pepřem, nakonec zamícháme vejce.
- Houskový knedlík: Nejprve si připravíme kvásek. Do vlažného mléka dáme droždí a trochu cukru. Až kvásek vzejde, přidáme ho do mouky, přidáme vejce a vypracujeme těsto, které necháme kynout na teplém místě. Poté vypracujeme šišky a vaříme v mírně osolené vodě deset minut z každé strany.
- Bramborový knedlík můžeme připravit obvyklým způsobem z předem uvařených brambor, nebo použijeme knedlík koupený.