Suroviny
- vepřová panenka 2 ks
- slanina 200 g
- brambory 1 kg
- rajče 6 ks
- salátová okurka 1 ks
- cibule 2 ks
- paprika 2 ks
- balkánský sýr
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Plátky slaniny naskládáme na prkýnko tak, aby se částečně překrývaly. Na ně položíme špalíček masa. Maso osolíme, opepříme a zavineme do plátků slaniny. Vždy překrýváme střídavě zprava a zleva. Nakonec přichytíme jehlou. Maso je potřeba zabalit ze všech stran, aby nevytékala šťáva. Pečeme v mírně předehřáté troubě, dle velikosti a typu masa 25-35 minut při 170°C
Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme, rozšťoucháme a můžeme zjemnit máslem a smetanou.
Na balkánský salát si nakrájíme zeleniny na malé kostičky, které vložíme do mísy. To samé zopakujeme i u balkánského sýru, dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem.