Šťouchané brambory
Vepřová panenka v kabátku
Šťouchané brambory
Postup přípravy
- Nejprve si rozválíme těsto na asi centimetrovou tloušťku. Maso, které jsme marinovali v oleji s česnekem a v bylinkách, vyjmeme a vcelku ze všech stran zprudka opečeme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na plátky nakrájený česnek a nakonec špenát, který chvilku restujeme. Osolíme. Na plát těsta rozprostřeme vychladlý špenát, panenku a svineme. Svrchu nařízneme nožem a pečeme asi 30 minut dozlatova na 200°C.
- Šťouchané brambory: Oloupeme a nakrájíme brambory. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a osolíme. Po uvaření brambory rozšťoucháme. Na pánev dáme olivový olej a slaninu, opečeme a přidáme nakrájenou jarní cibulku. Tuto směs přidáme do brambor a zamícháme. Případně ještě dosolíme.