Pažitkový přeliv
- smetana 400 ml
Head
- pepř ks
Pažitkový přeliv
Šťouchané brambory
- sůl ks
Pažitkový přeliv
- pepř ks
Postup přípravy
- Panenku očistíme, řádně osolíme, opepříme, obalíme v sušené bazalce a naložíme do slunečnicového oleje. Pánev si rozehřejeme na nejvyšší stupeň a maso orestujeme ze všech stran, plamen zmírníme a pod pokličkou dusíme 10–15 minut.
- Šťouchané brambory: Uvaříme brambory ve slupce do změknutí, mezitím si orestujeme pokrájenou cibuli s česnekem na másle a troše slunečnicového oleje. Nakrájíme petrželku na malé kousky, a když jsou brambory uvařené, oloupeme je a s cibulí a česnekem prošťoucháme, osolíme, opepříme a na závěr přidáme čerstvě nasekanou petrželku.
- Pažitkový přeliv: Na výpek z panenky nalijeme víno a necháme polovinu vyvařit, poté přilijeme vývar a opět necháme vyvařit na polovinu. Na závěr přidáme opatrně smetanu a vaříme na nejvyšším stupni, až omáčka trochu zhoustne, na závěr přidáme nasekanou pažitku, citronovou šťávu a dle chuti sůl a pepř.