Suroviny
- vepřové maso 1 kg
- chřest 10 ks
- slanina 200 g
- sójová omáčka
- grilovací koření
- brambory 15
- šlehačka 150 ml
- sůl
- pepř
- máslo 1 lžíce
- tymián
Postup přípravy
- Oloupeme si brambory a prokrojíme je na tenké plátky, aby zůstaly vespod spojené. Brambory dáme na pekáč a mezi plátky vložíme tymián, okořeníme. Navrch položíme hoblinku másla, podlijeme trochou vody a dáme péct asi na hodinu. Jakmile se voda začne odpařovat, přilijeme smetanu.
- Maso nakrájíme na centimetrové plátky a zatáhneme na pánvi s rozpáleným olejem a pokapeme sójovou omáčkou. Opečené maso vyndáme a vložíme na plech a dáme péct.
- Zatímco se maso peče, spaříme si chřest. Opečené maso vyndáme a přiložíme chřest a celé zabalíme plátkem slaniny a pak necháme slaninu zatáhnout na pánvi.