Špíz s mozzarellou
- mozzarella 1-2 balení
Avokádová tortillka
- avokádo 1
Špíz s krevetou
Postup přípravy
- Špíz s mozzarellou tvoříme tak, že střídavě na špejli napichujeme ingredience, stále dokola. Rajče – list bazalky – mozzarella.
- Na druhou variantu špízu si připravíme krevety. Po rozmrznutí je dáme na malou pánvičku, kterou si předehřejeme a zakápneme trochu olivovým olejem. Krevety postupně otáčíme a osmahneme ze všech stran. Zakapeme je citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme podusit cca 2–3 minuty. Potom je vyndáme nejlépe na papírovou utěrku a necháme vychladnout. Nakrájíme si grapefruit na malé kostičky (zbavíme ho kůry). Na špejli napichujeme střídavě kousek grapefruitu, krevetu a lísteček máty.
- Na avokádovou tortillku si připravíme tortillovou placku. Avokádo rozkrojíme a zbavíme pecky. Na polovinu placky naneseme vnitřek avokáda, osolíme, opepříme a nandáme na něj sušená rajčata, která si předem nakrájíme na úzké nudličky. Nakonec poklademe plátky sýra. Tortillu překlopíme čistou částí, tak aby vznikl půlkruh a vložíme do kontaktního grilu, kde zapečeme tak, aby se sýr roztekl. Pak hladkým rádýlkem nebo nožem rozkrájíme.