Guacamole:
- avokádo
- bílý jogurt 2 pl
- rajče
- červená cibule
- jablko 1/2
- sůl
- citronová šťáva
Česnekový dip:
- sýr (čerstvý přírodní) 100 g
- zakysaná smetana (11%)
- bílý jogurt 2 PL
- česnek 2 stroužky
- provensálské koření
- citronová šťáva
- oregano
- sůl
- cukr
- pepř
Mangová salsa:
Postup přípravy
- Guacamole: Rozkrojíme si avokádo, vyndáme pecku a nakrájíme ho. Vyndáme si kousky avokáda ze slupky a vidličkou je rozmačkáme. Přidáme dvě lžíce bílého jogurtu a vše promícháme. Nakrájíme si na kousky červenou cibuli, rajče a jablko a hodíme dovnitř. Přidáme sůl a šťávu z citronu dle chuti, vše promícháme.
- Česnekový dip: V misce smícháme lehký sýr (žervé), zakysanou smetanu (11%) a dvě lžíce bílého jogurtu. Přidáme dva stroužky prolisovaného česneku, oregano, provensálské koření, šťávu z citronu, pepř, sůl a cukr a zamícháme.
- Mangová salsa: Nakrájíme si mango, bílou i červenou cibuli a rajče. Vše smícháme, zakápneme limetkou a přidáme sůl dle chuti.
- Nachos: Koupíme tortilly a rozkrájíme je na trojúhelníky, ty obalíme v soli a oleji a poté smažíme na rozehřáté pánvi s olejem z obou stran dozlatova.
Autor receptu: Michael Fiala