Head
- mascarpone 2 balení
- zakysaná smetana 1
Krém
Head
- borůvky 100 g
- malina 100 g
- blum 100 g
- rybíz 100 g
- makadamové ořechy 3-4
- špaldová polohrubá mouka 200 g
- vanilkový cukr
- vanilkový lusk
- máslo
- med
- voda 40 ml
- sůl
Postup přípravy
- Těsto na taštičky: Mouku, vodu, špetku soli smícháme dohromady a vypracujeme těsto, které necháme chvíli odležet, můžeme přidat kousek vanilkového lusku na vůni.
- Náplň: Část jahod, malin, borůvek, blum a rybízu nakrájíme na jemné kousky, které na másle s cukrem zkaramelizujeme. Všechno smícháme dohromady a dáme do chladu odpočinout.
- Odleželé těsto si vyjmeme z lednice a rozválíme ho na tenký plát. Pomocí skleničky tvoříme kolečka, která postupně plníme připravenou směsí. Takto připravené taštičky vaříme ve vroucí vodě cca 7 minut. Na talíř dáme krém, na něj okapané taštičky, ozdobíme zbylým ovocem a makadamovým oříškem a medem.