Head
- hovězí maso 1 kg
- mrkev 100 g
Domácí knedlík
Head
- cibule 3
- bobkový list
- koření nové
- smetana
- špek
Postup přípravy
- Do zapékací mísy dáme nakrájenou cibuli, kterou orestujeme a poté přidáme špekem prošpikované maso, necháme zatáhnout. Po deseti minutách maso vyjmeme a přidáme nastrouhanou mrkev s petrželí. Osmahneme, poté vrátíme maso zpět. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a nové kořeni. Pečeme v troubě asi 1,5 hodiny. Poté maso vyjmeme, nakrájíme je na plátky a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem, zahustíme smetanou a pár minut povaříme.
- Domácí knedlík: Všechny ingredience smícháme dohromady a v robotu zaděláme těsto, aby bylo hladké, necháme hodinu kynout. Poté vytvarujeme knedlík a dáme vařit na 15 minut z jedné strany a na 15 minut z druhé strany.