Postup přípravy
Postup přípravy
- Batáty oloupeme a uvaříme doměkka. Poté slijeme vodu, rozmačkáme v hrnci, přidáme máslo, mléko a rozmixujeme dohladka.
- Steaky z tuňáka osolíme, opepříme a prudce ogrilujeme na grilovací pánvi – z jedné strany čtyři minuty, poté otočíme a ještě grilujeme asi dvě minuty (stejně postupujeme v případě kuřecích prsou). Pozor, grilujeme tak, aby tuňák zůstal uvnitř ještě šťavnatý a růžový (u kuřete opatrně).
- Papriku zbavíme stopky a semeníku a nakrájíme na tenké proužky stejně jako oloupanou mrkev a cibuli. Zeleninu pak ve výpeku z tuňáka asi dvě minuty lehce opečeme na pánvi. Poté smícháme s rukolou, zakapeme citronovou šťávou a podáváme s tuňákem a batátovým pyré.