Suroviny
- smetana ke šlehání 200 ml
- vepřová krkovice 6 plátků
- plnotučná hořčice 3 PL
- hrubozrnná hořčice 2 PL
- brambory 6
- červená řepa 3
- mrkev 3
- celer 1/2
- olivový olej
- česnek
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Zeleninu si nakrájíme do tvaru hranolek, dáme do mísy (řepu zvlášť, protože by nám jinak obarvila ostatní zeleninu), pokapeme olivovým olejem a osolíme. Vše rukou promícháme. Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do trouby na 220 stupňů na asi 20-30 minut.
- Krkovici si můžeme den předem naložit (olivový olej, sůl, pepř, hořčice, česnek). Krkovici položíme na rozpálenou grilovací pánev a osmahneme z každé strany čtyři minuty. Pak přendáme do remosky na cca 20 minut. Krkovici vyndáme na rozehřátý talíř a necháme ještě chvilku pod alobalem dojít.
- Mezitím si připravíme omáčku. V remosce krkovice pustila šťávu, zalijeme ještě trochou předvařené vody a pak přidáme obě hořčice a zalijeme smetanou. Na pět minut ještě remosku zavřeme, aby se omáčka prohřála. Dle potřeby dochutíme solí, pepřem a podáváme.
Autor receptu: Barbora Rousová