Suroviny
- kuřecí maso None ks
- vejce None ks
- okurka None kus
- párka None kus
- špek None kus
- olej None kus
- cibule None kus
- voda None kus
- kyselé okurky None kus
- dušená rýže None kus
Postup přípravy
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme plnotučnou hořčicí. Přidáme čtvrtku vejce natvrdo, kus okurky, párku a špeku, celé zabalíme. V hrnci rozpálíme olej a osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli a postupně vložíme ptáčky. Během 10 minut několikrát opatrně obrátíme. Když se maso zatáhne, podlijeme vodou. Po 20 minutách do omáčky přidáme nadrobno nakrájený zbytek špeku, nadrobno nakrájené vejce, na kolečka nakrájeny párek, a nakonec dle chuti kyselé okurky. Dusíme dalších 15 minut, podáváme s dušenou rýží.