Suroviny
Postup přípravy
Do velkého hrnce dáme vodu, špetku soli a dáme vařit. Vezmeme si krevety a očistíme je, napícháme do nich špagety, cca 3–4 kusy do každé krevety. Takto připravené krevety vložíme do vroucí vody asi tak na 3 minuty, poté vytáhneme. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a nastrouháme, česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a bazalku přesekáme, avšak necháme si nějaké lístky v celku na ozdobu (podle počtu porcí). Do pánve dáme kapku oleje, a jakmile je rozehřátý, vložíme plátky česneku, necháme zezlátnout a přidáme zbytek surovin v tomto pořadí: nastrouhaná rajčata, bazalku, krevety (když vložíme krevety, nemíchat vařečkou, špagety bychom odtrhli od krevet – pouze prohazovat pánvičkou). Směs prohazujeme, dokud nejsou hotové špagety, ještě vše dochutíme solí (se solí opatrně) a pepřem, pokapeme citronovou šťávou, popřípadě můžeme nastrouhat citronovou kůru na ozdobu. Na talíř naložíme tři krevety, dáme trochu omáčky, na ozdobu lístek bazalky a posypeme citronovou kůrou.