Omáčka
- tavený smetanový sýr 100 g
Vepřová panenka
- koření na sele 1 PL
Postup přípravy
- Fettuccine: Nasypeme oba druhy mouky na hromádku, uprostřed vytvoříme důlek a vyklepneme vejce a žloutek. Krouživým pohybem rozmícháme. Ručně zpracováváme těsto, dokud není spojené. Namoučníme, zabalíme do fólie a dáme na 20 minut do ledničky. Poté těsto rozválíme a vytvoříme fettuccine.
- Vepřová panenka: Panenku potřeme směsí koření na sele. Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C s teplotní sondou nastavenou na 65 °C (zapíchneme doprostřed panenky), pečeme na program s párou.
- Omáčka: Na pánvi osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme lišky a chvíli podusíme doměkka. Poté přidáme ostatní ingredience a dobře rozmícháme.
- Servírování: Na talíř dáme fettuccine, přelijeme omáčkou a přidáme panenku rozkrájenou na plátky, posypeme nasekanou petrželkou a parmezánem.