Krém
- smetana 130 ml
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180 °C. Máslo pokojové teploty šleháme asi 7 minut samotně a poté do něj po několika dávkách vsypeme cukr, poté zašleháme vejce. Mezitím, co se nám šlehá máslová směs, si smícháme mouku, kakao a sůl do misky. Do druhé nádoby si připravíme podmáslí a zamícháme do něj červenou barvu. Do máslové směsi na střídačku po částech přidáváme suchou směs a obarvené podmáslí. Nakonec smícháme ocet s jedlou sodou a přidáme do těsta. Plech na muffiny vyložíme košíčky a každý naplníme do tří čtvrtin. Dáme péct na 15–20 minut. Cupcakes vyndáme z trouby, a až to půjde, vyndáme je z formy a necháme vychladnout na mřížce. Poté je ozdobíme krémem cream cheese frosting: Nejdříve šleháme samotné máslo, dokud nezesvětlá a nebude krásně krémové. Trvá to asi 7–10 minut. Poté po částech přidáváme sýr, přidáme vanilkové aroma, a nakonec opět po menších částech cukr. Zvolíme si libovolné zdobítko a cupcakes ozdobíme.