Suroviny
Postup přípravy
Kotlety omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na oleji opečeme cibulku a pak zprudka kotletky. Do předehřáté trouby vložíme pekáček, kde máme opečenou cibuli, opečené kotlety, maso zalijeme vodou a půlkou vína. Necháme péct a podle potřeby podléváme. Mezitím si orestujeme na plátky nakrájené žampiony se špetkou drceného kmínu. Když je maso měkké, vyjmeme ho a doděláme omáčku. Dle chuti osolíme a opepříme, přidáme žampiony, piniové oříšky a portské víno. Zahustíme dle potřeby. Necháme provařit a poté dle chuti a konzistenci přidáme smetanu.
Brambory blanšírujeme deset minut ve vroucí vodě, poté je osušíme a přendáme na plech, zakápneme olivovým olejem a dáme do horké trouby dopéct. Na talíři ozdobíme petrželkou.