Postup přípravy
- Do tlakového hrnce dáme hovězí maso, cibuli a kořenovou zeleninu spolu s kořením na svíčkovou a vaříme cca 40 minut. Po 40 minutách vytáhneme hovězí maso a sáčky s kořením a vše důkladně rozmixujeme. Omáčku zahustíme jíškou, na závěr dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Na talíři potom dozdobíme plátkem citronu a brusinkami.
- Karlovarský knedlík: Rohlíky nakrájíme na kostky, zalejeme mlékem, přidáme máslo, sůl a nasekanou petrželku. Oddělíme si žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, žloutky přidáme spolu s moukou do misky s pečivem. Následně velice pomalu přidáváme sníh a mícháme vařečkou. Do potravinové fólie tvarujeme válečky, které cca 15 minut vaříme ve vodě.