Head
Postup přípravy
- Panenku očistíme, osolíme, opepříme, zamotáme do schwarzwaldské šunky a 10-13 minut opékáme vcelku na olivovém oleji. Poté nakrájíme na špalíčky tak aby na jednu porci byly vždy dva špalíčky. Na jeden dáme kousek kozího sýra a na další kousek mozzarelly a zapečeme v troubě vyhřáté na 200°C.
- Připravíme si červenou řepu, oškrabeme, pokrájíme na kousky a dáme vařit do změknutí. Po chvíli přidáme višňové víno (červené víno dochucené višňovým sirupem), necháme provařit, poté přecedíme, abychom se zbavili přebytečné šťávy. Řepu vrátíme zpět do hrnce a rozmixujeme. Jako alternativu připravíme jako přílohu jasmínovou rýži (komu nechutná řepa).
- Redukovaná pomerančovo - malinová omáčka: čerstvé maliny přepasírujeme přes síto (10 ks si necháme na ozdobu), přidáme šťávu z pomerančů, také přepasírovanou sítem, abychom se zbavili dužiny. Provaříme dohromady a nakonec dosladíme lžící medu.