Suroviny
Postup přípravy
Nejprve si zaděláme těsto na hamburgery, jelikož musí kynout minimálně hodinu. Vodu s mlékem si lehce zahřejeme chvilinku v hrnku v mikrovlnné troubě, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, rozpuštěné máslo a přidáme vejce. Poté přidáme kvásek a zpracujeme těsto. Lehce poprášíme moukou, zakryjeme čistou utěrkou a necháme kynout na teplém místě. Po vykynutí tvoříme z těsta malé kulaté bulky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Bulky potřeme rozšlehaným žloutkem. Vložíme do trouby předehřáté na 50 stupňů, kde necháme ještě vzejít, poté zvýšíme teplotu na 160-170 stupňů a dopečeme do růžova.
Poté si připravíme maso, které spojíme s vejci a kořením, přidáme větší lžíci strouhanky. Z této směsi tvoříme kulaté placky, které poté smažíme na mírném ohni na pánvi.
Připravíme si zeleninu na salát. Kukuřici si uvaříme nebo koupíme předvařenou a opečeme ji na pánvi, cherry rajčata také lehce opečeme.
Burgery plníme masem, sýrem, zeleninou a podáváme na lehkém salátku s kukuřicí a cherry rajčátky.