Suroviny
- vejce 2 ks
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- nové koření 6 kuliček
- petržel
- bobkový list 6 ks
- hovězí žebra 0.5 kg
- hovězí na polévku 0.5 kg
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- celestýnské nudle
Postup přípravy
Do hrnce vložíme maso, jakmile se začne vařit, vše vylijeme, maso opláchneme a dáme vařit znovu do studené vody. Zeleninu nakrájíme nadrobno, cibuli neloupeme a vložíme do hrnce celou, stroužky česneku jen rozkrojíme. Přidáme všechno koření, osolíme, opepříme a necháme pomalu táhnout cca 2,5 hodiny. Vývar dochutíme, maso obereme z kostí, nakrájíme a dáme zpět do polévky.
Podáváme s vychladnutými celestinskými nudlemi. Ty připravíme jako těsto na palačinky. Rozšleháme vejce s mlékem, moukou, solí a petrželkou na hladké těsto. Na máslem vymazané pánvi pečeme tenké palačinky. Hotové je nakrájíme na nudličky. Nudle vkládáme do polévky až při podávání, jinak se v polévce rozmočí.