Suroviny
- mrkev 1
- petržel 1
- celer 1
- hovězí žebra 1 kg
- vejce 2
- sůl
- pepř
- strouhanka 1/2 hrnku
- drůbeží játra
- majoránka
- petrželka
- hrubá mouka 1 hrnek
Postup přípravy
- Omyté maso dáme vařit a po chvíli přidáme zeleninu vcelku. Polévku vaříme asi hodinu na mírném ohni. Po uvaření maso obereme a vrátíme do polévky i s pokrájenou mrkví.
- Očistíme si játra, která rozemeleme a přidáme jedno vejce, půl hrnku strouhanky a majoránku. Do polévky přecedíme přes haluškovač.
- Dále si připravíme drobení. Do misky dáme hrnek hrubé mouky, jedno vejce a lžíci vody. Kapání s drobením zavaříme do polévky, kterou osvěžíme zelenou natí.
Autor receptu: Karel Berousek