Jablíčka v župánku
- jablko
Bábovka
- jablko
- vlašské ořechy
- cukr
Jablíčka v župánku
- moučkový cukr 4 lžíce
Bábovka
- vanilkový cukr
- hrozinky
- kakao
Postup přípravy
Bábovka: Ze šesti vajec ušleháme sníh, vedle žloutky s cukrem. Vše dáme do mísy, přidáme nastrouhaná jablka + nastrouhané vlašské ořechy, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr a rozinky. Část těsta dáme stranou a obarvíme kakaem. Polovinu světlého těsta nalijeme do bábovkové formy, potom kakaové těsto a navrch druhou polovinu světlého těsta. Pečeme pozvolna v předehřátě troubě asi 30-40 minut.
Jablíčka v župánku: Listové těsto vyválíme na tenký plát a rádýlkem rozdělíme na čtverce podle velikosti jablek. Omytá jablka oloupeme, potom jablka zabalíme do listového těsta, posypeme skořicí a cukrem, rohy spojíme a dobře přitiskneme. Uzavřené těsto potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme dorůžova. Při podávání posypeme moučkovým cukrem.