Lokše
- brambory 3
- mrkve 3
Head
Náplň
- švestky
Zelí
Zelí
Postup přípravy
- Kachní stehna osolíme, zabalíme do plátku anglické slaniny a posypeme celým kmínem, pečeme. Před dopečením potřeme medem.
- Zelí nakrájíme, osmahneme na cibulce, osolíme, přidáme kmín, pepř a dusíme do poloměkká. Nakonec dochutíme cukrem a octem.
- Náplň: Srdíčka nakrájíme na drobné kousky, které osmahneme na pánvi. Rohlíky nakrájíme, přidáme vajíčka, kukuřici, švestky a opražená srdíčka. Dochutíme solí, pepřem a natí. Zpracujeme do hmoty a uvaříme. Uvařenou nádivku následně přidáme na plech ke stehnům a zapečeme.
- Lokše: Uvařené brambory a mrkev rozmačkáme nadrobno a necháme vychladnout. Přidáme mouku a trošku osolíme. Vypracujeme těsto, ze kterého si vyválíme placky (lokše), které opražíme nasucho na pánvi nebo grilu či plotýnce z obou stran a nakonec polijeme rozpuštěným máslem.